Dit is Liam. Hij is 4,5 jaar. Toen hij 19 maanden oud was hebben wij hem geadopteerd en opgehaald uit China.

Liam is een vrolijk mannetje en houdt van muziek en zwemmen. Zijn grote vriend is knuffel Koning Koos van het Zandkasteel.

Helaas heeft Liam de oogafwijking Nystagmus. Zijn oogspieren communiceren niet goed met zijn hersenen waardoor zijn oogjes heen en weer gaan. Hier lijkt hij echter geen last van te hebben. Hij is het immers gewend en door zijn bril ziet hij al een stuk beter.

Ernstiger is zijn een ontwikkelingsachterstand. Liam heeft op dit moment nog de vaardigheden van een kind van 1,5 jaar. Daardoor maakt hij weinig contact en praat niet. Ondanks vele onderzoeken op verschillende vlakken is het (nog) niet duidelijk wat hier de oorzaak van is.

Vier dagen per week gaat Liam naar het Kinderbehandelcentrum in Lelystad. Hier wordt hij op alle mogelijke vlakken ondersteund. Een doorbraak in zijn ontwikkeling blijft tot op heden echter uit. Wij hopen dat dolfijntherapie hierin kan helpen.

Help en doneer aan Stichting Ons kindje van ver zodat Liam een volgende stap kan zetten naar een betere toekomst!

 

In de drie jaar dat Liam bij ons is hebben wij elk jaar op 1 september een video laten zien op Facebook met een samenvatting van Liam zijn afgelopen jaar. Wij vinden het leuk om deze films met jullie te delen. Geniet van drie jaar Liam bij ons…..

Geniet ook nog van leuke foto’s van Liam die wij de afgelopen jaren gemaakt hebben van hem